Zeudi AMG is een Gigant, Belgen schitteren in bijnummers

Zelf een advertentie plaatsen?

Wens je zelf advertenties te plaatsen op onze websites om paarden en/of materiaal te verkopen? 

De Italiaanse draver Zeudi AMG is de verrassende winnaar van de Grote Prijs der Giganten 2023. Met wereldkampioen Rick Ebbinge in de sulky, kon de draver van trainer Gocciadoro makkelijk de zege binnen halen nadat hij de hele koers op kop liep. Topfavoriet Etonnant sprong weg in de laatste bocht en Zeudi AMG was gaan vliegen. Winnende tijd was 1.11.5. Achter Zeudi AMG vochten de Fransen het uit voor de 2de plaats. Het was Ideal Du Rocher die uiteindelijk Cash Du Rib achter zich liet. King Schermer werd 4de en Hanna Huygens haalde nog een 5de plaats uit Kimberley’s Wish.

De Belgen wonnen echter verschillende bijnummers. Zo kwam Jo Corbanie met 2 paarden afgereisd richting Friesland en het was 2x bingo. Eerst won hij als grote outsider de Giganten Marathon met de Zweedse nieuwkomer Digital Crunch. In Nederland won hij aan 51/1, in België kreeg hij zelfs 87/1. Digital Crunch liep de hele tijd op kop van het peloton en ging op het juiste moment even weglopen van het peloton. Hij had nog net genoeg lucht in de tank om te winnen in een mooie 1.15.1 over 3100m bandenstart, goed voor 6000 EUR. Cash Winner werd 2de, Cyriel D’Atom, die 20m voorgift moest geven, werd 3de.
Corbanie kwam in de Bronze Challenge voor Franse paarden ook aan de start met Horizon Majyc. De Love You zoon toonde dat hij nog steeds in bloedvorm is en won makkelijk zijn koers in 1.16.3 over 2600m, goed voor 2750 EUR.

Christophe Martens wist ook 2 zeges binnen te halen. Eerst won hij een reeks van de TCT Derbyselectie der 2-jarigen met de Zweeds gefokte Lisbeth Dry van Ceke Farm. De Trixton-dochter won sterk in 1.16.1 over 1609m, goed voor 2 250 EUR. Christophe won ook nog met Haring Okina voor Henk Grift. Martens moest wel de zege delen met Declic Du Gade en Rick Wester want zelfs een foto-finish kon geen onderscheid maken.

In de monté-giganten tenslotte ging de zege naar de stal van Lieven De Groote. Carioca De Lou en JL Dersoir konden in de laatste meters nog het verschil maken en wonnen nipt in 1.15.5 over 2620m bandenstart. Hanna Huygens leidde de hele koers met Kosmos Renka van Jan Rits en finishte uiteindelijk als 3de.