Belgische successen in Nederland

Zelf een advertentie plaatsen?

Wens je zelf advertenties te plaatsen op onze websites om paarden en/of materiaal te verkopen? 

De Belgen blijven het in Nederland zeer goed doen op de Premium-meetings. Zo was er op onze nationale feestdag een koersdag in Duindigt waar we een overwinning zaten voor Haradjah in de kleuren van Guy Vermeulen met Kristof Depuydt in de sulky en dat voor het trainingscentrum van Carine De Soete. Kristof zag hoe trainingsgenoot Helice Du Trezon 2de werd met Tom Kooyman. Eerder werd Hanna Huygens al 4de met de Zweedse draver Bolton Face in de kleuren van JLF Stables.

Op zaterdag was er een meeting in Wolvega. Hier zagen we een 5de plaats voor de Belgisch gefokte Ombre CP van Kurt Van Damme. In de Silver Challenge voor de TF-paarden kon Kristof Depuydt deze keer de zege niet meenemen naar huis. Hij werd 2de met Falkanor en hij zag hoe Tom Kooyman Farmony De Jupille naar een 3de plaats loodste. Katalayo Trafo werd 7de in een zeer snelle amateurskoers (1.13.2 over 2100m!). Kenneth De Poorter tenslotte was door het dolle heen na de zege van Niagara River in de Sweepstakes voor 3-jarige merrie’s. De Orlando Vici dochter won met Danny Brouwer op een fraaie manier en behoort tot de top van haar generatie. Voor deze zege ontving Kenneth De Poorter een cheque van maar liefst 9 000 EUR.

Bij de minitrotters is Milan Van Ghelewe, zoon van Bjorn en Delphine De Vriese, een vaak gevraagde gast-rijder in Nederland. Deze keer won hij er met de pony Stanley. Milan is opnieuw een opkomend talent die volop aan het doorgroeien is vanuit de Belgian Minitrotters.