Belgen nemen 4 zeges mee uit Wolvega

Zelf een advertentie plaatsen?

Wens je zelf advertenties te plaatsen op onze websites om paarden en/of materiaal te verkopen? 

De Belgen hebben nog eens toegeslagen in Wolvega. Zo konden we maar liefst 4 zeges noteren voor Belgische combinatie’s.

Zo mocht Kenneth De Poorter als eerste de zegering van Victoria Park betreden. Hij zag hoe zijn Niagara River het Criterium voor 3-jarige merrie’s kon binnen halen. Met trainer Danny Brouwer in de sulky won de Orlando Vici-dochter in amper haar 4de start al meteen een topkoers met als eerste prijs 4 750 EUR. Danny Brouwer verklaarde voor de koers al dat hij deze merrie rekent tot de top van haar generatie.

Vervolgens was het de beurt aan Piet Van Pollaert en zijn Union Stable om de bloemen gaan af te halen. Met Look Of Love namen ze deel aan de serie voor de Trotting Classics Tour maar bij de loting kregen ze het startnummer 10, wat niet ideaal is over 2100m. De merrie is echter nog steeds een pak sterker dan haar tegenstanders en won heel knap in 1.13.1, goed voor 2 250 EUR. Het doel met haar blijft nog steeds de Duitse Derby.

Kristof Depuydt pikte ook weer zijn zege mee uit Wolvega. Met Grand Soir Le Fol van Jan Verbeke en Guido Verkindere won hij een onderdeel van de Bronze Challenge voor Frans gefokte paarden. Grand Soir Le Fol liet 1.16.7 noteren over 2600m, goed voor 2 250 EUR.

In de afsluiter was de zege alweer weggelegd voor Piet Van Pollaert en Union Stable. Met topfavoriet Baron Du Bourg sloegen ze toe in 1.13.9 over 2100m. Baron Du Bourg verdiende hiermee 2 000 EUR voor zijn eigenaars.

Overigens konden we voor Costello O.E. nog een snelle 3de plaats noteren in de kleuren van Dirk Buyl. De Zweeds gefokte Bold Eagle-zoon liet 1.14.0 noteren over 2600m.