4de plaats voor België in eerste kortebaaninterland

Zelf een advertentie plaatsen?

Wens je zelf advertenties te plaatsen op onze websites om paarden en/of materiaal te verkopen? 

De eerste kortebaaninterland tussen België en Nederland vond plaats in het Nederlandse Santpoort. Voor België kwamen paarden als Cesar Charisma, Cezar H, Best Game, Joie D’Avril, Guignol, Dandy Du Bourg en Montana Van Herend aan de start. In de eerste omloop moesten de paarden van ieder land tegen elkaar en daarna konden de duels plaats vinden tussen België en Nederland. Drivers van dienst waren Francis Neirinck, Shana Baten, Bjorn De Koninck en Marc Moes.

Cezar H en Best Game maakten een goeie indruk. Cezar H kreeg het niet cadeau en kreeg loodzware omlopen voor de kiezen. Hij klopte oa in de 2de omloop Eliot Charisma, één van de favorieten.

Cezar H strandde echter tegen Southwind Raptor, een Amerikaanse draver die we ook in België kennen van bij Stal Bolets. Southwind Raptor won de interland uiteindelijk en dit was zijn 11de zege in de kortebaan.

Cezar H ging nog voor brons tegen Bankrobber maar verloor uitendelijk. Enig minpuntje was dat een galoppade van Bankrobber, 1 foutje en je bent normaal gezien uitgeschakeld, niet werd gezien door de officials. Een beetje Nederlandse chauvinisme wellicht. Best Game werd 5de.

Volgende kortebaanafspraak is die van Ruiselede op 12 augustus vanaf 16 uur bij de familie Neirinck. Allen daarheen!

video met dank aan kortebaandraverijen.nl

UITSLAG: https://kortebaandraverijen.nl/wp-content/uploads/2022/08/Kortebaan-Santpoort-2022.pdf