Gilles D’haenens slaat toe in Vincennes

Gilles D'haenens, zoon van Nico en Lynsey Last, heeft voor het eerst toegeslagen in Vincennes. Gilles is al een schooljaar actief op de drafsportschool van Graignes en is leerling bij Dominik Locqueneux.

Zelf een advertentie plaatsen?

Wens je zelf advertenties te plaatsen op onze websites om paarden en/of materiaal te verkopen? 

Gilles D’haenens, zoon van Nico en Lynsey Last, heeft voor het eerst toegeslagen in Vincennes. Gilles is al een schooljaar actief op de drafsportschool van Graignes en is leerling bij Dominik Locqueneux.

Leerlingen van de verschillende scholen mogen tijdens het schooljaar enkel rijden in koersen die speciaal voor hen voorbehouden zijn. Zij worden daarin begeleid door een oudere driver die het tempo eerst aangeeft en hen nadien vrijlaat in hun koers. Gilles won eerder al in Caen een koers en trad nu aan in de finale van de scholen in Vincennes. Hij mocht op pad met Dona Viva.

Na een briefing van kampioen Eric Raffin, die eveneens het tempo aangaf in deze koers, mochten ze dus starten. Gilles nam meteen een goede start en nestelde zich achter Raffin. Gilles controleerde nadien vrij makkelijk en won heel knap deze koers.

bron foto: AFASEC