Gently De Muze opnieuw de beste

Zelf een advertentie plaatsen?

Wens je zelf advertenties te plaatsen op onze websites om paarden en/of materiaal te verkopen? 

Gently De Muze heeft opnieuw een Groupe-zege behaald. In Cagnes Sur Mer won de Belgisch-Frans gefokte hengst van Yannick Desmet de Grand Prix de Vincennes, een Groupe III. Met Christophe Martens in de sulky moest hij wel 25m voorgift geven maar door de perfect tactisch ingedeelde koers, had Gently De Muze weinig moeite met de tegenstand en won in 1.13.2 over 2950m. Als 3de kwam Danseur Baroque over de finish en dat in de kleuren van Lieven de Groote.

Christophe Martens had weer een topdagje aan de Côte d’Azur. Hij won ook nog met Ivy Metal en werd 2de met Ferlaine. Bij de amateurs zag hij hoe eigenaar Leander De Neve zijn eigen History Gala als 2de over de finish loodste.

De Belgen hebben trouwens vorm in Frankrijk. Op vrijdag zagen we een winnend debuut voor Kamelie Du Campus met Christophe Martens voor Ecurie Campus in Cagnes. Op donderdag won dan weer Kamikaze Du Campus in Lyon en dat voor de 2de keer op rij.

In Vincennes zagen we op donderdag een 3de opeenvolgende zege voor Jessalyne met Dominik Locqueneux in de kleuren van Tommy Keersmaekers en een 3de plaats voor Hope de Peisels (Nico D’haenens) voor Jurgen De Roeck. Yannick Desmet zag zijn Gitano 2de worden.

Luc Roelens heeft ook vorm als trainer. Op zondag won Japarov Lire al heel erg sterk in Vincennes met Eric Raffin in de sulky. De ruin van Captain Sparrow won in 1.12.8 over 2700m! Op maandag pakten ze opnieuw een zege mee uit Parijs. Deze keer was het Gaultheria die een zege meenam naar Kortemark.

Op vrijdag won Ialto d’Hertals in Vincennes. De draver van stal d’Atom raasde over de Plateau de Gravelle in 1.11.1 over 2100m!