Rozenn D’Erquy en Japarov Lire maken favorietenrol waar

Zelf een advertentie plaatsen?

Wens je zelf advertenties te plaatsen op onze websites om paarden en/of materiaal te verkopen? 

De finales van de Darby waren er alweer 2 om duimen en vingers van af te likken. Bij de 3-jarigen was het Rozenn D’Erquy die de favorietenrol waarmaakte, bij de 4-jarigen was het Japarov Lire die ons zijn talent liet bewonderen.

Rozenn D’Erquy en Ragazza Du Chêne waren beide favoriet bij de 3-jarigen. Na een snelle opening was het Rozenn D’Erquy die het kopwerk op zich nam. Jules Jr Van den Putte regelde het tempo met in zijn zog Ragazza Du Chêne en Rhea DL. Aan de overzijde van de baan probeerde JR Declercq om het kopwerk over te nemen maar dit mislukte. Door een galoppade van Rhea DL kon hij zo opnieuw de rug van Rozenn D’Erquy nemen. Ondertussen was ook Rocky Mom opgerukt. Piet van Pollaert houdt echter niet van het dodespoor en drukte door. Hij kreeg het kopwerk wel in handen en hield er het tempo in. Ragazza Du Chêne, ondertussen opnieuw in het 2de spoor, kwam zo alweer in het dodespoor terecht. Richting laatste bocht kwam Red D’Over aanvallen met Hanna Huygens. Met 3 op een rij gingen ze de laatste 500m in, Rozenn D’Erquy had zich intussen al achter dit trio gezet met Kara Heros en Rocky Chip in de buurt. Rocky Chip verkwanselde zelf zijn kansen op een zege door een lichte galoppade waardoor er meer ruimte kwam voor Rozenn D’Erquy. Red D’Over leek even op weg naar een stunt maar Rozenn D’Erquy was echter een maatje te sterk en won vlot deze finale. Red D’Over werd knap 2de voor Ragazza Du Chêne en de moegestreden Rocky Mom.

Rozenn D’Erquy is een dochter van de Italiaanse hengst Traders uit Toccata Du Bouffey, een Franse merrie van Love You. Trades is de volle broer van 2-voudig Darby winnaar Jerry Mom. Toccata Du Bouffey gaf met Carla De Fellière en Fauve De Fellière al 2 paarden die meer dan 140 000 EUR verdienden in Frankrijk.

Bij de 4-jarigen was het uitkijken naar het duel Japarov Lire, dit jaar nog niet uit de top 5 in Frankrijk, Picture Perfect, Darby-winnaar van vorig jaar en Producer Bolets. Japarov Lire had het niet getroffen met zijn startnummer 1. De Frans/Belgische draver van Geert David is niet meteen één van de makkelijkste en sprong zelfs even in galop. Driver Luc Roelens was gelukkig bij de pinken en kon Japarov Lire op tijd hernemen. Vooraan was Picture Perfect wel meteen bij de pinken. Piet Van Pollaert leidde het peloton voor stalgenootje Pitbull Sonata. Ondertussen kregen we aan de overzijde van de baan al een aanval te zien van Pampa Mom met in zijn zog Producer Bolets. Met nog 1400m te gaan kwam Producer Bolets naast Picture Perfect te liggen. Japarov Lire begon ondertussen ook al op te schuiven en Luc Roelens zag dat er plaats was in de rug van Producer Bolets en besloot zijn kans te wagen. Met nog 1 ronde te gaan had Japarov Lire zo de ideale positie te pakken. Pitbull Sonata en Private Banker SB lagen ook nog steeds in de top 5. In de laatste bocht sprong Pitbull Sonata helaas weg maar de 3 tenoren hadden alles in handen om er een prachtige eindsprint van te maken. Japarov Lire was echter een maatje te sterk voor de 2 Belgische jaargangtoppers en won vlot de Darby der 4-jarigen. Producer Bolets werd, net als in 2022, ijzersterk 2de voor Picture Perfect. Private Banker SB hield in de eindsprint nog nipt Presto D’An af.

Japarov Lire is een zoon van de Franse hengst Captain Sparrow uit Organza Jet (Defi D’Aunou). Captain Sparrow is een zoon van Ready Cash en is als dekhengst veelbelovend in Frankrijk. Organza Jet gaf met Coco Flanel en Banana Peel eerder al 2 paarden die meer dan 110 000 EUR verdiend hebben.

DARBY DER 3-JARIGEN – 25 100 EUR – 2300m

 1. Rozenn D’Erquy – Jules Jr Van Den Putte – 1.16.8
 2. Red D’Over – Hanna Huygens – 1.17.1
 3. Ragazza Du Chêne – JR Declercq – 1.17.3
 4. Rocky Mom – Piet Van Pollaert – 1.17.4
 5. Kara Heros – Frank Van den Bergh – 1.17.4
 6. Rocky Chip – Massimo Arickx – 1.17.5

DARBY DER 4-JARIGEN – 33 500 EUR – 2300m

 1. Japarov Lire – Luc Roelens – 1.14.4
 2. Producer Bolets – Nico D’haenens – 1.14.6
 3. Picture Perfect – Piet Van Pollaert – 1.14.6
 4. Private Banker SB – Gerard Vergaerde – 1.15.1
 5. Presto D’An – Kristof Depuydt – 1.15.2
 6. Power Brigadoon – Hanna Huygens – 1.16.1