Ronny Brandt wint in Ruiselede

Zelf een advertentie plaatsen?

Wens je zelf advertenties te plaatsen op onze websites om paarden en/of materiaal te verkopen? 

De kortebaan in Ruiselede kende met Ronny Brandt een Nederlandse topfavoriet en hij maakte die status meer dan waar. Met Demi Veenstra in de sulky klopte hij Belgische specialisten als Cesar Charisma (winnaar De Haan) en Forgeline. In de finale maakte hij komaf met nieuwkomer Gissimer du Palais die met Marc Moes vriend en vijand verbaasde.

Onder een stralende zon vond de kortebaan in Ruiselede plaats. De gebroeders Francis en Machiel Neirinck organiseerden dit voor het eerst en met groot succes. Er werd hard gewerkt aan een perfecte strook voor de paarden en ook het dierenwelzijn werd hoog in het vaandel gedragen door extra voorzieningen. Het aanvangsuur werd wat later geprogrammeerd zodat de piste in de schaduw lag. Samen met een licht briesje, zorgde dit voor goeie omstandigheden om de dravers tot het uiterste te laten gaan.

Het talrijk opgekomen publiek zag prachtige duels en regelmatig moest de fotofinish uitsluitsel geven. Verrassing van de dag was Gissimer Du Palais die doorstootte tot de finale. Daar strandde hij echter op Ronny Brandt die speciaal vanuit Nederland was overgekomen voor deze kortebaan. Ronny Brandt was samen met de jonge driver Demi Veenstra oppermachtig en won op fraaie manier deze koers en de bijhorende 3800 EUR.

Ronny Brandt klopte eerste Ebba Lotta en vervolgens Cesar Charisma en Forgeline. Gissimer Du Palais klopte meteen Colorado Blue (winnaar De Haan), Hunter Green DH (uitgevallen door blessure) en Harper Smart.

Deze succesvolle eerste editie smaakt meteen naar meer en hopelijk wordt er een gevolg aan gebreid. In ieder geval zijn er al gesprekken opgestart voor een interland op deze piste.

UITSLAG RUISLE PEIRDEKOERS

  1. Ronny Brandt / Demi Veenstra
  2. Gissimer Du Palais / Marc Moes
  3. Forgeline / Sebastien Van Hauwermeiren
  4. Harper Smart / Rick Wester
  5. Hunter Green DH / Cezar H / Cesar Charisma / Mustang DV