Rapide Yoda zegeviert in GP Oostende

De Zweedse draver Rapide Yoda heeft met Jules Jr Van den Putte de GP Oostende gewonnen. Voor Jules Jr was het zijn eerste zege in deze klassieker.

Zelf een advertentie plaatsen?

Wens je zelf advertenties te plaatsen op onze websites om paarden en/of materiaal te verkopen? 

De Zweedse draver Rapide Yoda heeft met Jules Jr Van den Putte de GP Oostende gewonnen. Voor Jules Jr was het zijn eerste zege in deze klassieker.

Al enkele jaren wordt de koers op het gras verreden. Deze keer stonden er maar liefst 17 paarden ingeschreven, een record. De prijzenpot van 9000 EUR trok paarden aan als General Lee uit Nederland, Baron Du Bourg uit Frankrijk en vanuit eigen land uiteraard Cyriel D’Atom en Beau Gamin.

Toch was het Rapide Yoda die als medefavoriet mocht vertrekken vanop het eerste startvak. Het feit dat Jules de voorkeur gaf aan hem ipv Beau Gamin speelde hier uiteraard een rol in. Rapide Yoda was het snelste weg en controleerde de hele koers met naast zich Ialto D’Hertals die een wederoptreden maakte. General Lee zat ook heel attent voorin terwijl we al snel Baron Du Bourg verloren door een galoppade en even later ook Beau Gamin. Richting laatste bocht kwam Cyriel D’Atom aanvallen maar ook hij mistrapte zich en mocht er een kruis over maken. Rapide Yoda ging ondertussen hard door en won op fraaie manier deze koers. Ialto D’Hertals, nog maar 4 jaar oud(!!!!), werd ijzersterk 2de voor General Lee en Colorado Blue. Bunker du Prieure vervolledigde de top 5. Winnende tijd was trouwens een heel erg snelle 1.17.3 over 2450m rekkerstart op het gras!

GP OOSTENDE

  1. Rapide Yoda (SWE) – Jules Jr Van den Putte – 1.17.3
  2. Ialto D’Hertals (FRA) – Bart De Graeve – 1.17.6
  3. General Lee (HOL) – Rob de Vlieger – 1.17.6
  4. Colorado Blue (FRA) +25m – Marc Moes – 1.17.1
  5. Bunker du Prieure (FRA) +25m – Nick Vervloet – 1.17.2
foto copyright Guy Tratsaert