Mooie jaargangskoersen in Mons

Zelf een advertentie plaatsen?

Wens je zelf advertenties te plaatsen op onze websites om paarden en/of materiaal te verkopen? 

In Mons werden dinsdag enkele mooie jaargangskoersen verreden.

In de Charles Cup voor 3-jarigen zagen we opnieuw het duel van Picture Perfect, Darby-winnaar, tegen Producer Bolets. Picture Perfect won makkelijk de koers voor Presto D’An (Stefaan Stevens) maar de meeste aandacht ging naar het incident van driver Adelin Mattheeuws (Producer Bolets). In de laatste bocht kreeg deze te maken met hartfalen en viel uit de sulky waarna hij nog werd aangereden door een achterliggend paard. Door het snelle optreden van enkele mede-drivers zoals Sébastien Van Hauwermeiren en Christian Spee, werd de reanimatie snel gestart en kregen ze opnieuw snel pols. Adelin werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Mons maar wordt op woensdag overgebracht naar Brugge voor verdere onderzoeken. Hij stelt het momenteel vrij goed net als Producer Bolets.

Bij de 4-jarigen kregen we enkele kleppers aan de start. Robin Bakker kwam speciaal uit Nederland met Orgie Vrijthout en reed tactisch een sterke rit. Hij won dan ook makkelijk deze koers voor Original Winner die met Jo Corbanie de enige was die nog weerwerk bood. It’s Magic Pan mocht nog mee op het podium.

De 2-jarigen koers bracht enkele debutanten aan de start die het volgen waard zijn. Een 3-tal paarden zonderde zich snel af: Ragazza Du Chene (Nico D’haenens), Katala Pont Royal (Hanna Huygens) en Kaiser D’Azur (Peter Hillen). Op kousenvoeten kwam Roddy Mom (Geert Lannoo) dichterbij, de rest zat al op verre achterstand. Vooraan ging het goed vooruit en in de laatste rechte lijn zagen we een mooi duel tussen Ragazza Du Chene en Katala Pont Royal. Ragazza Du Chene hield nog een hoofdlengte voorsprong en won in 1.17.9 over 2300m. Katala Pont Royal werd knap 2de voor Roddy Mom en Kaiser D’Azur.