Mig Du Logis wint GP Drafrennen Tongeren

Zelf een advertentie plaatsen?

Wens je zelf advertenties te plaatsen op onze websites om paarden en/of materiaal te verkopen? 

De Jekerhippodroom kon rekenen op de weergoden want het was ideaal weer om hun topkoersdag van het jaar te laten verrijden. De piste lag perfect, de zon was aanwezig en de sfeer opnieuw opperbest.

De Grote Prijs Drafrennen Tongeren trekt ieder jaar wel mooi volk en ook lokale helden wagen er vaak hun kans. Zo daagden de lokale sterren Mig Du Logis en Itoki Du Lombart paarden uit als Lover Boy, Charly De L’Aunay, Bleu Ciel, Beau De Grimoult en de Corbanie-dravers Spartak Face en Global Lover. Spartak Face was het beste weg en nam meteen het kopwerk voor zijn rekening. Jo Corbanie liet echter een beetje later het kopwerk over aan Mig Du Logis die met Jules Jr Van den Putte mocht controleren. In het zog van Spartak Face zagen we Itoki Du Lombart en Global Lover terwijl het treintje in het 2de spoort gevormd werd door Bleu Ciel, Charly De L’Aunay, Beau De Grimoult en Lover Boy. Het bleef maar wachten op de eerste aanval en het duurde tot het ingaan van de laatste rechte lijn vooraleer het spel op de wagen ging. Het veld waaierde uit elkaar waardoor Lover Boy en Beau De Grimoult erg wijd moesten gaan. Vooraan was Mig Du Logis echter nog heel fris en hij rook zijn kans op de zege. Charly De L’Aunay kwam nog het dichtste in de buurt maar Mig Du Logis was gaan vliegen en won met amper 17 500 EUR winsom deze koers. Charly De L’Aunay werd knap 2de voor Beau De Grimoult, Spartak Face en Lover Boy. Voor Mig Du Logis was het zijn 28ste zege uit 37 starts.

Er viel trouwens nog een baanrecord te noteren. In de afsluitende monté-koers was de zege weggelegd voor Nefertiti Boum met Kelly Myle in het zadel. De Belgisch gefokte zoon van Equinox EV won in 1.14.6 over 2175m bandenstart.

GROTE PRIJS DRAFRENNEN TONGEREN – 3400 EUR – 2650m – bandenstart

  1. Mig Du Logis – Jules Jr Van Den Putte – 1.16.3
  2. Charly De L’Aunay (FRA) +25m – Marc Moes – 1.15.7
  3. Beau De Grimoult (FRA) +25m – Gilles Willems – 1.15.7
  4. Spartak Face (SWE) – Jo Corbanie – 1.16.5
  5. Lover Boy +25m – Marc De Soete – 1.15.9
  6. Bleu Ciel (FRA) +25m – Hanna Huygens – 1.16.0