Etonnant zonder veel problemen

Zelf een advertentie plaatsen?

Wens je zelf advertenties te plaatsen op onze websites om paarden en/of materiaal te verkopen? 

Favoriet Etonnant heeft in Mons de Grand Prix de Wallonie gewonnen, de enige Groupe I koers in ons land. Anthony Barrier nam halverwege de koers het heft in handen, controleerde en won makkelijk deze koers.

Het werd een vrij tactische koers waarin het wachten was tot Etonnant de kop in handen nam. Dat gebeurde na iets meer dan 1000m en dan was het eigenlijk gewoon wachten op de eindsprint. De Belgen keken vooral ook uit naar wie de eerste fokpremie kon meegraaien: Cyriel D’Atom of Cicero Noa. Cyriel D’Atom had nochtans lang de beste papieren in handen maar had af te rekenen met een lekke band waardoor hij veel krachten verspeelde.

In de laatste rechte lijn vond Vivid Wise As geen doorgang en zo kreeg Etonnant een vrijgeleide naar de zege. Matthieu Abrivard kwam met de handen vol over de finish als 2de. Aan de buitenzijde kwam Cicero Noa heel hard naar de finish en pakte nog de 3de plaats mee naar huis voor Jan Vanhoucke met Francis Neirinck in de sulky. Alcoy, lang in het dodespoor, werd een mooie 4de voor Baron du Bourg, Cyriel D’Atom en Désir Castelets.

foto: Lamia Leclercq

GRAND PRIX DE WALLONIE – GROUPE I – 150 000 EUR – 2300m autostart

  1. Etonnant (FRA) – Anthony Barrier – 1.12.6
  2. Vivid Wise As (ITA) – Matthieu Abrivard – 1.12.7
  3. Cicero Noa (FRA/BEL) – Francis Neirinck – 1.12.8
  4. Alcoy (SWE) – Christophe Martens – 1.12.8
  5. Baron Du Bourg (FRA) – Jeremy Van Eeckhaute – 1.13.1
  6. Cyriel D’Atom (FRA/BEL) – Hanna Huygens – 1.13.2
  7. Désir Castelets (FRA) – Gunther Loix – 1.13.4