Esteban Jiel wint 101ste Grote Winterprijs

Zelf een advertentie plaatsen?

Wens je zelf advertenties te plaatsen op onze websites om paarden en/of materiaal te verkopen? 

De Grote Winterprijs is al enkele jaren één van de blikvangers van het seizoen in Kuurne. Het is nog maar de 3de keer in de geschiedenis dat deze koersdag (Mardi Gras) niet wordt verreden op de traditionele dinsdag maar wel voor het eerst op een woensdag. Aan de start kwamen oa Cyriel D’Atom die op zoek was naar een absoluut record (4x winst in Grote Winterprijs), Last Winner, Dexter Chatho en Esteban Jiel. Cyriel D’Atom werd vorig jaar al de eerste draver die 3x achter elkaar de Grote Winterprijs kon winnen. Amper 2 dravers wonnen hem 3x: Cyriel D’Atom en Quick Star maar laatstgenoemde kon hem geen 3x op rij winnen en deed dat trouwens nog in Dilbeek.

Cyriel en Hanna hadden het niet getroffen met het startnummer 8, Esteban Jiel en Jos Verbeeck wel want zij hadden nr 4 geloot. In de start ging het meteen goed voor Last Winner en Ekiango De Nile. Last Winner nam na de eerste bocht het kopwerk al voor haar rekening maar werd 400m verderop al afgelost door Dexter Chatho en Kristof Depuydt. Even verderop trok ook Cyriel D’Atom al ten aanval en kreeg in de rug Esteban Jiel mee. Kristof Depuydt zag het gevaar afkomen maar wou het kopwerk behouden en zo belandde Cyriel D’Atom in een ondankbare positie in het dodespoor met één van de topfavorieten in de rug. Richting laatste bocht glipte Esteban Jiel door aan de binnenzijde van Cyriel D’Atom en Last Winner moest buitenom gaan. Aan kop nog steeds een hele sterke Dexter Chatho. Bij het indraaien van de laatste rechte lijn kraakte Cyriel D’Atom en zo kreeg Esteban Jiel de nodige vrijheid. Esteban Jiel won voor Dexter Chatho en Last Winner. Cyriel D’Atom werd alsnog 4de voor de Zweed Beethoven.

Odana Vrijthout heeft de Prijs van Brussel op haar naam geschreven. De merrie van Kenneth De Poorter kreeg een koers op maat in de rug van Trumpie maar kreeg in de laatste bocht zware concurrentie van Picture Perfect. Na een spannend duel waarbij zich ook nog eens Nevele Hall Graux ging moeien en One Love Biance, kreeg Odana Vrijthout Picture Perfect toch op de knieën. Pechvogel van de koers was One Love Bianca die nergens doorgang vond.

Ook het vermelden waard is de dubbel die Eddy Van Hout scoorde op het einde van de dag. Hij won met zowel Nox de Spagnie als Pippo Matic voor eigenaar Jos Laeremans.

GROTE WINTERPRIJS
2300m – 10 000 EUR
1. Esteban Jiel (FRA) – Jos Verbeeck – 1.16.1
2. Dexter Chatho (FRA) – Kristof Depuydt – 1.16.1
3. Last Winner (BEL) – Nico D’haenens – 1.16.1
4. Cyriel D’Atom (FRA/BEL) – Hanna Huygens – 1.16.6
5. Beethoven (SWE) – Maik Esper – 1.16.7
6. Et Voila De Muze (FRA/BEL) – Piet Van Pollaert – 1.16.7
7. Ekiango De Nile (FRA) – Christophe De Groote – 1.17.3