Eerste kortebaan in Ruiselede

Zelf een advertentie plaatsen?

Wens je zelf advertenties te plaatsen op onze websites om paarden en/of materiaal te verkopen? 

Vrijdag 12 augustus vindt de eerste kortebaan in Ruiselede plaats onder leiding van de broers Francis en Machiel Neirinck. Het beginuur werd verlaat naar 17u vanwege de hitte en omdat de piste dan volledig in de schaduw ligt. Ook namen ze heel wat voorzieningen voor het dierenwelzijn.

Na De Haan is dit dus de 2de locatie waar een Belgische kortebaan plaats vindt. Ondanks dat er gezegd werd dat er in 2022 verschillende kortebanen gingen plaats vinden, kwam dit budgettair niet in orde. De familie Neirinck sprong echter wel op de kar en organiseert het dus in Ruiselede.

Qua deelnemers zaten ze al vrij vlug aan het maximum aantal deelnemers van 16. De grote favoriet komt uit Nederland: Ronny Brandt met Demi Veenstra. Paarden zoals Best Game en Cezar H deden het onlangs niet onaardig in de eerste interland in Nederland en in De Haan waren Cesar Charisma en Colorado Blue zeer sterk. De Nederlander Rick Wester komt speciaal naar Ruiselede afgezakt voor deze koers.

Afspraak op vrijdag 14 augustus in de Oud Leikestraat te Ruiselede, eerst start is voorzien om 17u. Prijzenpot bedraagt 7500 EUR. De afterparty zal duren tot 4u. Meer info op hun Facebookpagina: Ruislé Peirdekoers: kortebaan.

DEELNEMERS

1Colorado Blue Rick Wester
2Gissimir du Palais Marc Moes
3Best Game Rick Wester
4Hunter Green Dh Tom Verdonck
5Cezar H Jo Corbanie
6Zenit Del Duomo Francis Neirinck
7Dandy Du Bourg Bjorn De Koninck
8Harper Smart Jo Corbanie
9Cesar Charisma Marc Moes
10Invit Keller Dh Tom Verdonck
11Ronny Brandt Demi Veenstra
12Ebba Lotta De Ridder H.
13Mustang Dv Gilles Willems
14Fifty d’Erah Leander De Neve
15Forgeline Seb. Van Hauwermeiren
16Diego Vernois Bjorn De Koninck