Eclat De Gloire volgt zichzelf op

Zelf een advertentie plaatsen?

Wens je zelf advertenties te plaatsen op onze websites om paarden en/of materiaal te verkopen? 

Eclat De Gloire heeft zichzelf opgevolgd als winnaar van het eindklassement van de Europese tour voor Frans gefokte dravers. Vorig jaar was het nog spannend in de laatste etappe te Mons waar Eclat De Gloire toen voor een verrassing zorgde. Dit jaar stond hij al op kop en maakte het, net als vorig jaar, af in de finale.

Cyriel D’Atom kleurde de laatste etappe door meteen het tempo hard te maken. Cyriel D’Atom ging niet alleen op zoek naar een goed eindklassement, ook de fokpremie van 10 000 EUR lag in het vizier aangezien er amper 2 paarden hiervoor in aanmerking kwamen. Het was wel een mooi beeld: alle Belgische drivers lagen bijna de gehele koers achter elkaar: Hanna Huygens gevolgd door Christophe De Groote, Francis Neirinck, Gunther Loix en Jules Jr Van den Putte.

Hanna hield het tempo hoog met aan de buitenzijde Ecureil Jenilou, één van de favorieten. Die sprong echter weg in de laatste bocht. In zijn zog zagen we Diablo Du Noyer, Eclat De Gloire en Hussard Du Landret. Eclat De Gloire begon aan te vallen op 600m van de finish en vloerde ze allemaal in de laatste 100m. Hussard Du Landret werd nog knap 2de voor Dreamer Du Chenu en de moegestreden Cyriel D’Atom.

Bij de verdeling van de eindprijzen kunnen we nog melden dat Hanna Huygens de 3de beste driver was in dit circuit en dat Aimé De Graeve de 3de prijs kreeg als beste trainer!

11Eclat de GloireL. Garcia1’11”6
29Hussard du LandretB. Robin1’11”7
33Dreamer de ChenuC. de Groote1’11”7
45Cyriel d’AtomMlle H. Huygens1’11”8
52Diablo du NoyerW. Bigeon1’11”8
 
66Désir CasteletsG. Loix1’12”3
78Cicero NoaF. Neirinck1’12”3
810Elan BaroqueJ. Van Den Putte Jr.1’12”6
97Dollar SoyerJ. G. Van Eeckhaute1’12”7
 
Dai4Ecureuil JénilouG. Junod