Donovan Dark wint GP Oostende

Zelf een advertentie plaatsen?

Wens je zelf advertenties te plaatsen op onze websites om paarden en/of materiaal te verkopen? 

De Grote Prijs Oostende is al sinds jaar en dag een klassieker aan de kust. De laatste jaren wordt hij op het gras verreden en dat deze keer met een prijzenpot van 9000 EUR.

De winnaar van vorig jaar, Rapide Yoda, was opnieuw van de partij en gold opnieuw als één der favorieten net als Last Winner en Donovan Dark die nog maar net won in Waregem.

Rapide Yoda ging al snel het kopwerk in handen nemen maar kreeg eerst een aanval van Forever Isques te verwerken en daarna ééntje van Donovan Dark. Nadat Kristof Depuydt er even het tempo uitnam, trok Jules Jr Van den Putte opnieuw ten aanval om de leiding over te nemen. Nico D’haenens zat met Last Winner in het dodespoor maar werd gelukkig afgelost door Beau De Grimault die haar de nodige rug gaf. In de laatste rechte lijn moest Beau De Grimault het hoofd buigen en ging het tussen Rapide Yoda, Donovan Dark en Last Winner. Rapide Yoda ging echter in galop en mocht de zege vergeten. Donovan Dark weerstond aan de aanval van Last Winner en won fraai deze koers. Last Winner werd heel mooi 2de voor Forever Isques en Falcao De Chenu. Donovan Dark liep voor het eerst voor de kleuren van Stijn Buyl en won in 1.20.8.

GP OOSTENDE

9000 EUR – 2400m bandenstart – gras

  1. Donovan Dark (FRA) – Kristof Depuydt – 1.20.8
  2. Last Winner – Nico D’haenens
  3. Forever Isques (FRA) – Hanna Huygens
  4. Falcao De Chenu (FRA) +25m – Maik Esper
  5. Esprit D’Oeillet (FRA) – Béatrice Demoulin