Cicero Noa koning van Waregem

Zelf een advertentie plaatsen?

Wens je zelf advertenties te plaatsen op onze websites om paarden en/of materiaal te verkopen? 

De 175ste editie van Waregem Koerse was alweer een geslaagde editie. Meer dan 35 000 mensen kwamen genieten van het spektakel in zowel steeple, vlak als drafkoersen.

De amateurs openden deze editie met een vol veld en het was wereldkampioen Piet Van Pollaert die de koers van start tot finish kon domineren. Nevele Hall Graux werd nooit echt bedreigd en won deze koers dan ook heel erg makkelijk. Daarachter was het spannender met Feo Trafo die de 2de plaats toch nog kon meenemen na een hard parcours. Love It Ev mocht met Danny Mahieu nog mee op het podium.

In de dubbele sulky koers ging de zege naar Hanna Huygens met Konway Limburgia. Ze kregen een gouden koers in de rug van koploper Felix Crown en in de laatste rechte lijn kwam de opening en werd de zege binnen gehaald. Kantucky T sprintte nog naar de 2de plaats voor favoriet Fils du Nil.

In de GP Stad Waregem waren vrijwel alle ogen gericht op de paarden van de Nederlandse toptrainer Paul Hagoort. Zo had hij gouden startvoorwaarden voor Wild West Diamant en hij bracht ook Kilimanjaro aan de start, een schaduwfavoriet. Vooraan was het ook nog uitkijken naar het JPB Horses-duo Fabulous Dream (Matthieu Abrivard) en Good Friday (Nico D’haenens). En ook de Nederlander Henk Grift kwam naar Waregem met 2 paarden voor eigenaar Jo Vanduffel: Everest Vedaquais en Galet de Rivière. Op de 2de elastiek was het vooral uitkijken naar Cicero Noa (de enige “Belg” in het veld) en Baron Du Bourg (voor de nieuwe eigenaar Union Stable). Er waren in het begin veel positiewisselingen. Baron Du Bourg kon een goede start meteen verzilveren met een positie vooraan maar hij liet het tempo dan over aan Jules Jr Van den Putte met Everest Vedaquais. In het dodespoor zat dan de Nederlandse Derby-winnaar Kilimanjaro (Micha Brouwer) met in zijn rug Cicero Noa. In de laatste rechte lijn stond er geen maat op Cicero Noa die met Francis Neirinck deze koers makkelijk kon winnen. Kilimanjaro werd een hele sterke 2de voor Everest Vedaquais en een moegestreden Baron Du Bourg. Er werd helaas geen kilometertijd opgenomen want dit leek ons wel één van de snelste koersen in Waregem over deze afstand.

In de afsluiter was het Ossarie Vrijthout (één van de Darby-favorieten) die het tempo bepaalde. De Nederlander Marciano Hauber zat rustig in de rug van Marnix de Groote met zijn Orkan Bo terwijl Nikske Slipper het vuile werk in het dodespoor moest opknappen. Het was wachten op de aanval van Gatsby D’Avril en die trok Massive Attack en Marcus Rapide DHM met zich mee. Doordat Gatsby D’Avril terugviel, kwam er vrijheid voor Orkan Bo en die maakte er heel handig gebruik van en maakte het af. Marcus Rapide DHM snoepte de 2de plaats af van Massive Attack, Ossarie Vrijthout werd nog zeer knap 4de.

Enkele video’s van Focus WTV: https://www.focus-wtv.be/sport/herbeleef-waregem-koerse-bij-focus-wtv