Cezar H wint kortebaan Ruiselede

Zelf een advertentie plaatsen?

Wens je zelf advertenties te plaatsen op onze websites om paarden en/of materiaal te verkopen? 

Cezar H heeft in een kolkend Ruiselede de kortebaan gewonnen met in de sulky één van de inrichters en lokale driver: Francis Neirinck. Een massa volk was er in een zonnig Ruiselede en zij kregen waar voor hun geld. Heel mooie duellen en enkele grote verrassingen lieten het publiek smullen van topdrafsport.

Het was voorzien dat er een België / Nederland als interland zou plaats vinden maar de Nederlander stuurden slechts 4 paarden naar Ruiselede. De indeling en loting werd zodanig georganiseerd dat de Nederlanders en Belgen elkaar pas in de halve finale voor het eerst konden tegenkomen. In die halve finale was het echter revelatie Mustang DV die met Gilles Willems de Deen Epoque met Rick Wester wist te kloppen. In de andere halve finale was het Cesar H die Forgeline richting kleine finale duwde.

De kleine finale was een kolfje naar de hand van Epoque en die hield zo de eer van de Nederlanders nog wat hoog. In de finale was het spanning troef met 3 ritten en uiteindelijk won Cesar H na een fout van Mustang DV net voor de finish. Er werd nog even overlegd tussen de koerscommissarissen en uiteindelijk was het Cezar H die voor Maarten Camerlinck de kortebaan kon winnen.

Als tussendoortje kwam de lokale beenhouwer, Jan Neirinck, aan de start om een duel uit te vechten met lokale boekhouder Marc Bruyneel. Laatst genoemde was het mes van de beenhouwer te snel af en scoorde vlot met positieve snelheidscijfers.