5 zeges voor Belgen in het buitenland

Zelf een advertentie plaatsen?

Wens je zelf advertenties te plaatsen op onze websites om paarden en/of materiaal te verkopen? 

De Belgische dravers hebben weer van zich laten horen in het buitenland. Zo zagen we een zege van Neo Turbo in het Zweedse Jagersro. Met Daisy Paling in de sulky won de zoon van Varenne in 1.13.6 over 2140m en dat in de kleuren van zijn nieuwe eigenaar Rick Ebbinge.

In het Zweedse Orebro wist Noble de la Vallee voor de 2de maal op rij te zegevieren. De hengst van Gianni Coysman deed dat met Dwight Pieters aan het stuur in 1.15.5 over 2100m, goed voor ruim 2500 EUR.

In het Duitse Gelsenkirchen waren er 3 Belgische zeges. Eerst stuurde Kilian Poels zijn Nivarenne Takoda naar een zege in 1.16.4 over 2000m. Het was de eerste zege voor deze Leading Lantern dochter.

Kort daarna kon ook Prestigious SB haar palmares openen. Zij maakte haar debuut in koers en won dat ook meteen. De merrie van Inidigious uit Dominatrice VG deed dat in de kleuren van Stall Express voor de trainingsstal van Wolfgang Nimczyk en dat in 1.18.5 over 2000m. Ze hielden ook nog een ander Belgische draver achter zich: Onamission Sh met Jan Thijs De Jong in de sulky.

In de afsluiter, een amateurkoers, won Nyx Hillperon al voor de 8ste keer dit jaar en voor de 7de keer in 2022 in Gelsenkirchen. Met Silvia Raspe aan het stuur was de Prodigious-dochter van Jozef Heroes niet te stuiten. Winnende tijd was 1.16.1 over 2000m.