Franse PMU snoeit in Premium-koersen

De nieuwe Franse PMU-directie had al aangekondigd deze zomer dat ze zouden gaan snoeien in de buitenlandse Premium-koersen omdat de omzet van de Franse PMU in dalende lijn was/is. In totaal worden er 19% minder Premium-koersen verreden over heel de wereld.

In Frankrijk zelf zijn vooral Le Croisé Laroche en Cagnes-sur-Mer het slachtoffer. In het buitenland verdwijnt 44% van de Premium-koersen. Amerika, Australië, Ierland en Malta krijgen geen enkele Premium-koers meer, Duitsland levert maar liefst 48% in. In België zullen er 221 Premiumkoersen zijn ten opzichte van 266 dit jaar. De Franse PMU wil meer Premium-meetings maar met minder Premium-koersen, dat wil zeggen dat een Premium-meeting bijvoorbeeld 3 of 4 Premium-koersen zal tellen in tegenstelling tot nu wanneer er vaak 6 zijn. In Nederland gaan ze van 242 naar 195 Premium-koersen.

Het goede nieuws voor België kwam via Nederland. Zo zullen de Belgische wedders binnenkort kunnen meespelen op de koersen van Wolvega. Ladbrokes heeft een deal met Victoria Park Wolvega en zal de koersen aanbieden in de grote PMU-pool zodat de opbrengsten voor de wedder zo groot mogelijk zal zijn.

 

 

 

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook