zwarte zondag in Frankrjk

De ongelukken in de draf- en vluchtkoersen in Frankrijk blijven zich opstapelen. Maar deze keer was er echt sprake van een zwarte zondag. Het zwaarste ongeluk vond plaats in La Capelle tijdens een Premium-meeting. Fée Fontaine, met driver Francois Lecanu, kruiste vooraan de benen en kwam ten val. Niet minder dan 6 combinaties gingen er dan los overheen.

Danny Brouwer, Xavier Germis, Franck Demoutiez, Gabriel Gelormini, Pierre Vercruysse, Gabriele Ange Pou Pou lagen op de grond. Danny Brouwer, Xavier Germis en Gabriele Ange Pou Pou werden afgevoerd naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis, Franck Demoutiez was er het ergst aan toe. Hij werd met de MUG-helikopter weggebracht en ligt in een kustmatige coma. Hij zou een schedeltrauma hebben. Met de paarden was alles in orde.

Enkele minuten later was er een volgende valpartij in Saint-Jean-de-Monts. Florent Guerineau kwam hierbij zwaar ten val. Tenslotte was er ook in een obstakel-ren een zware val. Marc-Olivier Bellay werd ook hier met een zwaar hersentrauma afgevoerd.

Video valpartij La Capelle, opgelet voor de harde beelden!

 

 

 

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook