Bold Eagle meteen out in serie

De eerste serie van de Elitloppet werd met maar liefst een kwartier verlaat na 3 valse starts. Eerst was het de Australiër Todd McCarthy die op 15 seconden van de start nog in tegengestelde richting naar de startauto ging en dus een valse start veroorzaakte.

Nadien was er materiaalbreuk bij Up And Quick en daarna veroorzaakte Bjorn Goop een valse start met Dreammoko. Bold Eagle werd er duidelijk heel nerveus van en moest gekalmeerd worden. De slag op zijn hoofd zal wellicht nog een staartje krijgen in het diervriendelijke Zweden. Uiteindelijk gingen ze dan toch van start en het was duidelijk dat ze allen tegen Bold Eagle gingen strijden. Dreammoko was heel snel weg ondanks nr 1 samen met Lionel en Bold Eagle. Bold Eagle werd een beetje teruggenomen en sprong meteen weg. Game over voor de topfavoriet dus en dan kregen we een heel andere koers. Bjorn Goop controleerde met Dreammoko met naast zich Lionel. In de laatste rechte lijn kon Lionel makkelijk zegevieren voor Dreammoko die dus heel verrassend naar de finale mag. Up And Quick ging fantastisch goed mee aan de binnenzijde en werd knap 3de voor een aanstormende Takethem. Winnende tijd was 1.09.7, eerste 250m liepen ze 1.06. 

Na afloop waren Lutfi Kolgjini en Franck Nivard woedend. Kolgjini sprak van een koerssabotage door de starter omdat hij afbelde toen Dreammoko in galop vertrok. Kolgjini beweerde ook dat de sabotage vooral gericht was naar Bold Eagle. Uiteraard waren dit woorden net na de koers en dus in het heetst van de strijd.

Bjorn Goop zei dat zijn paard opnieuw in draf overging toen de starter afbelde en dat de starter in de fout ging door te vroeg de start te annuleren.

Sébastien Guarato kon het niet geloven dat de start werd afgebeld vanwege Dreammoko en is zwaar ontgoocheld.

 

Foto met dank aan Drafnet

 

 

Solvallas Elitloppet (1. Vorlauf)
500.000 Skr - 1609 m - Autostart
FFA

1. Lionel Göran Antonsen 1:09,7 123
2. Dreammoko Björn Goop 1:09,9 85
3. Up And Quick Jorma Kontio 1:09,9 253
4. Takethem Steen Juul 1:10,1 259
5. Volstead Stefan Melander 1:10,2 40
6. Maori Time Todd McCarthy 1:12,8 283
  Rajesh Face Lutfi Kolgjini d.r. 87
  Bold Eagle Franck Nivard agh. 17

Lionel - 7j. H. v. Look de Star a.d. Aurora Sign v. Smok´n Lantern

 

 

 

 

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook