Breeders Crown dag in Zweden

In Eskilstuna stonden de Zweden te kijken naar de Breeders Crown finales. Daarin zagen we ook Belgische kleuren verschijnen met kans op eindwinst: Fanny Chenal voor Campus RPF. Fanny Chenal is één van de beste aankopen van de Ecurie Campus en won op 3-jarige leeftijd al 4x in Zweden op 10 koersen.

Lees meer: Breeders Crown dag in Zweden

Antonio Tabac is de nieuwe Gigant

In Wolvega werd afgelopen zondag de Grote Prijs der Giganten verreden. Aan de start 2-voudig winnaar BBS Sugarlight met Jos Verbeeck, een afscheidnemende Up And Quick, topfavoriet Billie De Montfort en de voor ons nobele onbekende Zweed Antonio Tabac die 2de favoriet was. De schimmel Antonio Tabac startte voor het eerst in het buitenland.

Lees meer: Antonio Tabac is de nieuwe Gigant

Franse PMU snoeit in Premium-koersen

De nieuwe Franse PMU-directie had al aangekondigd deze zomer dat ze zouden gaan snoeien in de buitenlandse Premium-koersen omdat de omzet van de Franse PMU in dalende lijn was/is. In totaal worden er 19% minder Premium-koersen verreden over heel de wereld.

Lees meer: Franse PMU snoeit in Premium-koersen

Traders al vroeg in vorm

Traders is al vroeg in vorm. Bij de eerste grote confrontatie voor de wintermeeting in Vincennes, was hij in de Prix de Cévennes sneller dan favoriet Carat Williams. Voor Amiral Sacha was het meteen de laatste koers. De Ganymede-zoon gaat zich een hele winter uitrusten om dan aan het dekseizoen 2019 te beginnen. Hij verdiende meer dan 1.1 miljoen euro en heeft een record van 1.09.3 over 1609m in Enghien.

Lees meer: Traders al vroeg in vorm

Aubrion Du Gers: wie anders?

Aubrion Du Gers heeft in Mons de finale van de Europese tour voor Franse dravers gewonnen. Anna Mix had weer haar kuren in de opwarming en er werd beslist om niet te starten. Jos Verbeeck had de opdracht gekregen van Jean-Michel Bazire om rustig te vertrekken en dat deed hij ook. Vooraan werd het tempo wat gedrukt door Billie De Montfort en dan vond Verbeeck het tijd om zijn topper wakker te schudden.

Lees meer: Aubrion Du Gers: wie anders?

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook