tophengst SJ's Photo overleden

In Italië is de Amerikaanse tophengst SJ's Photo overleden op 28-jarige leeftijd. SJ's Photo was een goed koerspaard in Amerika en was ongeslagen op 2-jarige leeftijd in 16 starts. Later won hij ook nog de Nat Ray Trot, Titan Cup, Su Mac Lad en nam deel aan de Elitloppet waar hij een serie wist te winnen. In Europa won hij oa de Finlandia Ajo, Copenhagen Cup. SJ's Photo had geen super bloedlijn achter zich maar werd toch een topvererver doorheen de hele wereld. Bekende nazaten zijn Vived Photo, Corleone Kosmos, Lucky Jim, Classic Photo,.... In België kennen we hem vooral van CJ's Photo, Gosip Sidney en Highness Worthy.

zege Girondine in Duindigt

Zondag viel er in het Nederlandse Duindigt een zege te noteren voor Girondine van Jef Laureys. De Belgische draver won er in handen van lad-jockey Stefaan Uyttendaele. Girondine kreeg een notering van 43/1 en won in 1.18.4 over 2600m, goed voor 700 euro. Stefaan Uyttendaele moest nog eens aan de bak met Kings Road E, ook van eigenaar Jef Laureys.

Lees meer: zege Girondine in Duindigt

Mooie Belgische vrijdag in Frankrijk

De Belgen hebben goed gescoord afgelopen vrijdag in Frankrijk. Eerst noteerden we een eerste Franse zege voor Cédric Parijs. Cédric was lange tijd actief in België als leerling maar zocht nu het trainingscentrum van Bjorn Goop in Frankrijk op. Hij won er nu zijn eerste koers bij de profs in de sulky van Dominator in Laval. Ook in Vincennes scoorden de Belgen.

Lees meer: Mooie Belgische vrijdag in Frankrijk

triest einde voor Safari Dream

Safari Dream en Yentl Heirbrandt kwamen op Pasen aan de start in het Nederlandse Groningen. Ze waren torenhoog favoriet en zelfs een publiekstrekker. Tot aan de laatste bocht ging alles goed. Yentl deelde de koers goed in en kwam in de laatste bocht op kop te zitten tot Safari Dream plots door het voorbeen heen ging.

Lees meer: triest einde voor Safari Dream

Pingus Vang wint in Klosterskogen

In het Noorse Klosterskogen werd de jaarlijkse grote prijs verreden. Topfavoriet was I Love Paris met Bjorn Goop. Pingus Vang kreeg een koers op maat in de rug van de favoriet en kreeg in de laatste rechte lijn op het gepaste moment de vrije ruimte en kon mooi I Love Paris kloppen. Europese kleppers als BBS Sugarlight, Thai Broadway en Quick Fix stelden finishten in het peloton.

Lees meer: Pingus Vang wint in Klosterskogen

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook