Lynx D'Erpion en Et Voila de Muze winnen Belgian Darby

In Mons werden afgelopen zondag de finales verreden van de Belgian Darby bij de 3 en 4-jarigen. Bij de 3-jarigen was Lover Boy met Marc De Soete torenhoog favoriet ondanks het startnummer 8. Lover Boy drukte bij de start meteen door en nam het kopwerk in handen voor de Nederlandse schaduwfavorieten Rick Ebbinge (La Luna Vrijthout) en Hugo Langeweg Jr (Letitbe Vrijthout).

Lynx D'Erpion volgde met naast zich Linda De Wood HP die met Reinier Feelders het dodespoor voor de rekening mocht nemen. Ongewijzigde posities gedurende het parcours waar Linda De Wood HP meer naar voor schoof met in het kielzog daarvan Little Brigadoon die in de laatste rechte lijn jammer genoeg wegsprong. Lynx D'Erpion kreeg maar heel laat vrijheid (halverwege laatste bocht) en moest zich schrap zetten om nog te spurten. De gangmakers van in het begin kregen het echter plots heel moeilijk en zakten allemaal door het ijs. Enkel Linda De Wood HP leek de sterkste te zijn maar kreeg in een ijzingwekkende eindsprint te maken met Lynx D'Erpion. Als een duivel uit een doosje won Hanna Huygens zo op heel fraaie manier haar 2de Belgian Darby (na 2014 met Highness Worthy). Linda De Wood HP werd een zeer mooie 2de voor Lucky Base die ook van ver terug kwam en Love It EV. Lynx D'Erpion is een zoon van de Franse hengst Rubis De Padd met de Belgische topmerrie Uwyne D'Erpion die zelf al eens 2de werd in de Darby der 4-jarigen.

Bij de 4-jarigen startte de topfavoriet ook op nummer 8: Et Voila de Muze met Piet Van Pollaert. Karadja Vrijthout was snel vertrokken met Jules Jr Van Den Putte in de sulky en werd even later afgelost door de winnaar van vorig jaar, Kazan Vrijthout met Hugo Langeweg Jr. Et Voila De Muze vertrok rustig maar kreeg geen plaats in het peloton en moest noodgedwongen 3-dik draaien. Piet Van Pollaert bracht Et Voila De Muze rustig naar voor en kon zich naast de koploper nestelen. In zijn spoor volgde Kartoon die op 1 ronde van het einde het dodespoor op zich naam en zo Et Voila De Muze wat rust gaf in zijn rug. In de laatste bocht zat Kazan Vrijthout er volledig door. Et Voila De Muze kwam uit de rug van Kartoon en werd nog even bedreigd door Kaela Vrijthout maar hield toch nog stand. Rick Ebbinge werd 2de met Kaela Vrijthout, Kartoon een hele mooie 3de. Pechvogel van de koers was misschien wel Karadja Vrijthout die zeer sterk eindigde maar geen doorgang verkreeg en dus tevreden moest zijn met de 4de plaats. Et Voila de Muze is een zoon van de Franse hengst Royal Dream uit de Franse merrie Nolaila.

 

BELGIAN DARBY DER 3-JARIGEN - 2300m - 30 120 EUR

1. Lynx D'Erpion - Hanna Huygens - 1.14.7
2. Linda De Wood HP - Reinier Feelders - 1.14.7
3. Lucky Base - Frank Van Den Bergh - 1.14.9
4. Love It EV - Gerard Vergaerde - 1.14.9
5. Lincoln EV - Marnix De Groote - 1.15.1
6. Lover Boy - Marc De Soete - 1.15.1

 

BELGIAN DARBY DER 4-JARIGEN - 2300m - 40 200 EUR

1. Et Voila de Muze - Piet van Pollaert - 1.14.6
2. Kaela Vrijthout - Rick Ebbinge - 1.14.6
3. Kartoon - Gerard Vergaerde - 1.14.7
4. Karadja Vrijthout - Jules Jr Van den Putte - 1.14.7
5. Kingdom EV - Jo Corbanie - 1.14.9
6. Kidspeed Vrijthout - Robin Bakker - 1.14.9

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook