2017: de kampioenen zijn gekend!

Net zoals in 2016 moest alles in Mons beslist worden van de kampioenschappen. Vooral bij de amateurs was het nog spannend want in de laatste koers van het jaar konden zowel Piet Van Pollaert als Sébastien Grisez nog kampioen worden. Piet had voldoende aan een top 4 notering om het kampioenschap veilig te stellen maar dan moest Sébastien Grisez wel winnen.

Piet werd echter 2de en kon zo de titel binnenhalen. Hij mag België vertegenwoordigen tijdens het WK dat deze zomer in ons land zal doorgaan. Bij de amatrices ging de titel naar Béatrice Demoulin.

De gouden sulky ging dit jaar naar Rik Depuydt. De kampioen van 2015 moest vorig jaar de titel laten aan Jules Jr Van Den Putte en na opnieuw een nek aan nek race met Jules en Hanna Huygens, was het deze keer Rik die aan het langste eind trok. Hanna Huygens is wel de beste in de combiné (attelé + monté) en gewoon outstanding in de bereden discipline.

Bij de leerlingen ging de titel naar Marc Moes terwijl bij de lad-jockeys Célestine Corty haar eerste titel mocht vieren.

De kampioenen van de drivers, amateurs en leerlingen worden dit jaar gehuldigd tijdens het BAC-feest dat op 10 februari doorgaat in hotel/restaurant Shamrock in Tielt. Een all-in formule kost 95 euro en kaarten zijn hiervoor verkrijgbaar bij het bestuur van de Belgian Amateur Club. Meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook