Kazan Vrijthout wint Groot Criterium

Op Kerstdag werden er in Mons enkele leuke jaargangskoersen en de Grote Kerstprijs verreden. De fokproducten van Hugo Buyl toonden zich op deze heilige dag opnieuw van hun beste kant. Zo won Laradja Vrijthout de Grand Prix des Espoirs voor Ecurie Monjoi. Met Rik Depuydt in de sulky was de Maharajah zoon sneller dan Linda De Wood HP. Het was nog maar de 3de start voor Laradja Vrijthout en meteen de 2de zege op rij. Enkel bij zijn debuut werd hij geklopt.

 

In het Groot Criterium bewees Kazan Vrijthout nog maar eens dat hij de beste is. Rik Ebbinge nam meteen het heft in handen en in zijn zog volgde schaduwfavoriet Kartoon. Kolding Sidney en Enzo Slipper vielen als eerste Kazan Vrijthout aan terwijl Kartoon 2x op rij in de fout ging en mocht gaan douchen. Op 800m van het einde kwam Kazan Vrijthout opnieuw op kop en ging zij aan zij met Kirr Royal LJ de laatste rechte lijn in. Hierin toonde Kazan Vrijthout zich de sterkste in 1.17.4.

In de Grote Kerstprijs was het Urus die met Francis Neirinck het tempo aangaf. Iedereen was tevreden met dit tempo want ze liepen netjes achter elkaar. Pas aan de overzijde van de baan was het Gosip Sidney die ten aanval trok. Het spel ging op de wagen en ook Ru De L'Airou kwam zich mee mengen. Gosip Sidney was echter de snelste en maakte het knap af voor Ru de l'Airou en By Vivant. Animateur Urus werd nog 4de.

 

 

 

Programma van alle Franse drafrennen: 

GISTEREN (klik hier)

VANDAAG (klik hier)

MORGEN (klik hier)

 

www.bturf.be

Like BTurf op Facebook